L’établissement pourvu d’un emplacement royal sur les quais, propose un plat méditerranéen aux matières premières nobles et finement travaillées. Après avoir fait suer les carcasses de gambas dans l’huile de sésame avec des échalottes ciselées, gingembre et bâton de citronnelle émincé, le chef déglace le tout puis ajoute du lait de coco qu’il assaisonne « à sa sauce ». La gambas est ensuite poélée à l’huile d’olive et dressées dans une assiette creuse remplie de soupe bien chaude où viennent se lover quelques légumes vapeur. Une bouteille de Château Saint-Maur rosé se conjuguera comme il se doit à la dégustation.

A beautiful grilled prawn, coconut milk broth, seasonal vegetables, fragrant rice. The establishment, with a royal location on the quays, offers a Mediterranean dish with noble and finely crafted ingredients. After sweating the prawn carcasses in sesame oil with finely chopped shallots, ginger, and sliced lemongrass, the chef deglazes everything and adds coconut milk seasoned « to his taste ». The prawn is then pan-seared in olive oil and served in a shallow bowl filled with hot soup, where a few steamed vegetables nestle. A bottle of Château Saint-Maur rosé will pair perfectly with the tasting.

Saint-Tropez – Quai Jean Jaurès – Tél. 04 94 97 03 87